Flera bilder på SteneborgOvan fr.v. Oskar Svensson, Sofia Svensson samt båda två med ett av barnbarnen. Lilla kortet en något yngre Oskar.

Släkten var stor och man samlades ofta. Sjötomten är stor och man tillbringade mycken tid nere vid stranden vid bryggan.
I nedersta raden från vänster ser vi blomsterlökhandlaren Johannes. Därefter Gerda som gifte sig med honom och flyttade till Holland, 20-åriga dottern Dina vid Nothamn samt sonen Jan på besök hos mormor och morfar.
Kortet längst t.h. visar Johannes (Jan) och Gerda som ger sig av från Steneborg. De vinkas av av Nisse och Marianne samt Nisses mamma Ingrid. Ingrids make Oscar Magnusson ser man överst på trappan på ett av korten ovan.Bernhard Ungman bodde ju inte så långt från Steneborg och det är ju inte så konstigt att han ofta kom dit. Här är det Diena (Dina Johansson) som lättar upp tillvaron för Bernhard.


På fotografierna nedan ser vi t.v. huset som brann 1928 eller 1929. Det äldre huset användes som verkstad och byggdes om på 1950-talet av Ingrid. Detta används nu som bostad av sonen Christer.Här har Östhammar II lagt till vid Steneborgs brygga. Fartyget byggdes 1876 och hette då Björneborg men köptes till Östhammar 1899 och döptes då om till Östhammar II och trafikerade linjen Stockholm - Östhammar. Steneborg var inte en reguljär brygga med användes flitigt för transport av gårdens produkter till Barnens ö och Stockholm. 1929 såldes fartyget till Waxholmsbolaget och fortsatte sträckan Stockholm - Östhammar till 1931.
Ekan i förgrunden ligger fortfarande som vrak vid stranden.
Samtliga fotografier som handlar om Steneborg tillhör Dina eller Christer