Flera bilder på Edeby 2:24

Övre raden: Det första kortet är taget 1937 och visar "gammelstugan" som låg närmast huset, där det numera finns gäststuga. Stugan revs under kriget, virket fraktades till Stockholm och såldes som ved. Mellan byggnaderna skymtar "Normans" dvs där Edvard Lennartsson tog över efter Beda Maria Borg. Vagnen på nästa bild står inne på gården och man ser "Klockars" i bakgrunden. Det är Josef, som har skrivit JL på vagnen, och Erik Sundin som poserar. Erik var bror till Nils, Greta och Marianne Sundin. Det var här som Christer långt senare började med bilverkstaden och som återuppbyggdes efter branden. Byvägen går alltså utmed byggnaden på den andra sidan av längan.

Nästa bild visar Bror Lennartsson och den måste vara tagen när familjen bodde i Norrbyle och Bror levererade mjölk till Granhills koloni. Bror var född 1908 så uppskattningsvis rör det sig om tidigt 1920-tal, innan de flyttade hit.Undre raden: Om bilden är tagen vid slutet av 30-talet kan den visa Edvards och Ruts äldsta son Rolf Ove som föddes 1937 och som troligen ofta var hos farmor.
Gossen här intill visar den yngste sonen, Torsten f. 1920, vid 8 års ålder. Fotograf: Ida Olsson. Bilderna tillhör Torsten Lennartsson.Bilden av Lennarts mor finns inklistrad i församlingsboken 1931.